N A P J A I M.
NAVIGÁCIÓ
CRYBABY BLOGJA
crybaby.gportal.hu
Sziasztok! c: Az oldal témája a blogolás, de igazából mindenfélét tervezek felpakolni rá, ami engem érdekel, vagy ami nekem fontos. Mivel szeretnék névtelen maradni, a crybaby-t használom a nevemként. Egy 21 éves, debreceni születésű, életvidám kispesti lány vagyok, infót tanulok Debrecenben, szeretem a pc játékokat, a sorozatokat (főleg vizsgaidőszakban), az állatokat; szeretek fotózni, videózni és túrázni, utazgatni. Sok minden érdekel, igazából szinte minden egy kicsit. Kíváncsi természetű vagyok, szeretek másokat meghallgatni, KLIKK TOVÁBB >>

INTERJÚ VELEM <
G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS <

 

 
TEENDŐK

Aktuális: 2018. augusztus 31-ig.

új fülest venni 
letenni a vizsgákat jan. 16-ig 

új mobilt venni 
felvenni a tárgyaim a legjobb profokhoz 
elvinni a cicát állatorvoshoz 
manikűröztetni 
pedikűröztetni 
ösztöndíjat szerezni 
elkezdeni kondizni 
elkezdeni egészségesen enni 

átmenni az összes tárgyból tavasszal 
elutazni Írországba 
nyár közepére 10kg-t fogyni!  

új ágyat venni a barátommal 
elutazni Olaszországba 

 
OLDAL INFÓK
URL: crybaby.gportal.hu
SZERKESZTŐ: crybaby
NYITÁS: 2017.07.15.
TÉMA: blog/napló
KÓDOK: GF & saját
E-MAILcrybaby.gportal@gmail.com
Köszönöm, hogy benéztél! :)
 
BLOG

#63 - MIHEZ KEZDJEK, HA FELNŐTT LESZEK?

2018.01.11. 16:01, crybaby
Címkék: suli munka

- kérdi minden kisgyerek vagy tini, aki még nem tudja eldönteni, mi szeretne lenni, ha nagy lesz.

Nekem már ovis korom óta egyértelmű volt, hogy énekesnő vagy színésznő. A zene mindig is nagyon közel ált a szívemhez (a mai napig), rengeteget énekeltem hallás után persze, hiszen kottát olvasni akkor sem tudtam, mint ahogy ma sem igazán, legfeljebb csigalassan. Később megtanultam különféle hangszereken játszani magamtól, egyértelmű volt, hogy én a zenével szeretnék foglalkozni.

Egy idő elteltével viszont kisiskolás koromban sokféle magazint kezdtem vásárolni, Witch, 13, Jetix, Mondo, im, Bravo Girl!, stb. Annyira színes és változatos volt, rájöttem, hogy nekem ez az álmom, én szerkeszteni szeretnék, újságíró akarok lenni. Onnantól kezdve kézzel kreáltam a saját újságaimat, amik napokat vettek igénybe, de én nagyon szerettem ezzel foglalkozni. Persze az álalános iskola végére rájöttem, hogy a nyomtatott sajtónak mostmár nemigen lesz jövője. Rengeteg kedvelt újság szűnt meg, valamint a Mondo is már csak 2 havonta jelent meg. Elgondolkodtam azon, hogy mégis hogy élek majd meg ebből? Ráadásul én nem ilyen napilapokhoz szerettem volna menni, meg olyan újságokhoz, amikben celebekről írnak kamu dolgokat. Nekem mindig is a tini és az anime témájú magazinok jöttek be. De letettem erről a dologról, belátva, hogy ez nem fog működni.

Egy percig sem aggódtam, hiszen kicsi koromtól fogva rengeteget rajzoltam, addigra pedig már egész jó voltam benne, nagyon sok dicséretet kaptam mindig, így hát arra gondoltam, hogy a debreceni Medgyessy Gimnáziumba fogok menni művészeti irányba. (Nem oda mentem.xD) Nyolcadikosként oda jártam felkészítőre, viszont nem sokáig. Fél év után feladtam, mert a többiek festményeit, rajzait látva rájöttem, hogy nekem nincs ehhez elég tehetségem, és csak kellemetlenül éreztem magam, hogy nem tudom olyan szépre csinálni a dolgokat, mint a többiek. (Vicces, mert onnan mindenkit felvettek, és engem is felvettek volna, és akkor egy osztályba kerültem volna a mai legjobb barátnőmmel, valamint még számos régi barátommal, akik mint utólag kiderült, abba az osztályba jártak. Amibe én is járhattam volna. Na mindegy.)

Ezután (klikk a bővebben-re tovább) ...

feltűnt nekem, hogy folyton szobákról és házakról nézek képeket az interneten. Visszagondoltam az elmúlt évekre, és eszembejutott, hogy engem mindig is érdekelt a lakberendezés. Már ovisként az Otthon magazinokat lapozgattam, amiket a szüleim szobájában találtam. Lenyűgöztek a különleges házak, felszerelések és bútorok. Általános iskolában is, amikor a Sims-szel játszottam, napokat töltöttem el csak a ház berendezésével, majd abba is hagytam a játékot, hiszen nekem csak ez volt benne az élvezetes. A tini magazinokban is volt 1-2 oldal arról, hogy egy kiválasztott leányzó szobáját felújították, voltak róla előtte-utána képek, amiket nagyon szerettem nézgetni. Anyával az én szobámat is sokszor alakítgattuk át, aminek ő is örült, a mai napig szeret dekorálni apró kiegészítőkkel. Minden hónapban a naptárban lévő természeti fotó színeihez illő dekorációkkal díszíti az otthonunkat. :) Az egyik barátnőm anyukája szintén lakberendező volt, így nagyon elkezdett érdekelni a téma. Szerettem a gondolatot, hogy alkothatok valami szépet, ami komfortos a szemnek. Persze látva, hogy az illető anyuka az iskolánkba jött dolgozni a lakberendezés mellett, valahogy rájöttem, hogy ez sem olyan munka, amiből olyan jól meg lehet élni a jelek szerint. Én viszont csodálatos otthont képzeltem el magamnak. Nem olyan nagyot, viszont szép letisztult bútorokkal, valamint műszaki cikkekel, ugyanis nagyon műszaki-bolond voltam -valószínűleg édesapám hatására. :D Ezekhez a tervekhez viszont pénzre van szükség, így már akkor eldöntöttem, hogy nem feltétlen olyan munkahelyet szeretnék, ahol szórakozás a munka, hiszen abból nem olyan valószínű, hogy finanszírozni tudom a magamnak elképzelt lakást, a családom és esetleg egy autót is. Elkezdtem reálisan látni a dolgokat.

A gimnáziumba nyelvi tagozatra jelentkeztem, tudván, hogy minél több nyelven ért valaki, annál több az illető ember. Ez volt a terv.. hogy perfekt angolos és németes leszek. Nos, ez utóbbi nem jött össze, az angolt pedig már 3 éve nem tanulom sajnos, de ez már más téma. Komolyan fontolóra vettem idő közben, hogy videóvágással fogok foglalkozni. Az volt az álmom, hogy zenékre vághassak klippeket. Ezt természetesen megtettem hobbiból magamnak otthon. Kisfilmeket kreáltam és mindig mindenhol kameráztam. Ezt a hóbortot már általános iskolás koromban is elkezdtem. :D Mindenki utált érte, de én a mai napig örülök nek, hiszen rengeteg emlékem maradt azokból az időkből, amikor még a kamera nagy szó volt és hihetetlen dolog volt. Az időből, amikor létrehozták a fényképezős mobiltelefonokat. El sem tudtuk képzelni, hogy ez lehetséges, hogy mindenkinek legyen egy saját fényképezője a mobilján. Persze botrányos minőségűek voltak a mai fényképezőkhöz képest a maguk 1mpx-es felbontásukkal (,ha nem kevesebb), de emlékek és örülök, hogy megvannak. Tehát mindvégig úgy voltam vele, hogy kommunikáció-és médiára megyek. Idővel a pontszámokat látva, és hogy szinte csak fizetősre tudnék menni, mert akkora a túljelentkezés, realizáltam, hogy ez nem fog összejönni, hiába volt tényleg ez a legnagyobb vágyam. Még egy elég jó tükörreflexes fényképezőt is vettem, tényleg komolyan gondoltam. De a statisztikákat is látva, hányan tudnak elhelyezkedni utána és milyen fizetéssel, megint úgy döntöttem, más irányba megyek, ráadásul addigra már saját magamban sem bíztam, hogy menne egyáltalán nekem.

Ekkor kérdezte meg tőlem anya, hogy miért nem leszek rendezvényszervező? Hiszen pl annyira szeretem az esküvőket, és egy másodunokatestvérem is ezzel foglalkozik, köztudottan sok pénz van benne. Nagyon bepörögtem, mert anyának igaza volt, egy esküvőt megszervezni álomszép dolog. Kidekorálni a helyet és megalkotni valakinek a legszebb napját az életében csodálatos érzés lehet. Viszont iszonyú sok felelősséggel jár. Már végzős voltam, amikor ezen elgondolkoztam, hogy bírnám-e idegekkel ezt a stresszes melót.

Ekkor kezdtem el fantáziálgatni a turizmuson. A földrajz volt a kedvenc tantárgyam mindig is, már általánosban, majd később gimiben is. Elábrándoztam azon, milyen lehet egy luxushotelben dolgozni. Tetszett a gondolat, de az adatokat felkeresve láttm, hogy ott is túljelentkezés van és egyáltalán nem 5*-os hotelekben kapnék állást, hanem egy környező faluban, településen. És valljuk be, nem egészen így képzeltem.

Ezt követően elgondolkodtam az OKJ-képzéseken is, ahol láttam olyat, hogy állatorvosi asszisztens. Ez nagyon megtetszett, hiszen nagy állatbarát vagyok és úgy gondoltam, ő a felelős, hogy nyugtassa a kis kedvenceket a rendelőben, esetleg lefogja őket, segítsen az orvosnak 1-2 dologban, de kiderült, hogy ennél azért megterhelőbb a munka, a részletekre már nem is emlékszem, de nembaj, a lényeg, hogy elment tőle a kedvem.  

A felvis sorrendem maradt tehát andragógia, turizmus- és vendéglátás, kommunikáció- és média, valamint, hogy többszínű legyen a dolog, a barátom egyik legjobb barátja (,aki már az én gyerekkori barátnőmmel jár haha) rávett, hogy menjek arra a szakra, amin ő van, ami nem más, mint a gazdaságinformatika. Csak 1 órát beszéltünk róla, de nagy hatással volt rám. Valamint azt ígérte, hogy megoldja, hogy a csapatvezetőm legyen a gólyatáborban. (Bevallom, ez nagyobb hatással volt rám, mint a mondanivalója többi része. xd) A sorrenden csak 1x változtathattam. Majd logikusan végiggondoltam, hogy miket kéne tanulnom az egyetemen, ha az adott szakra megyek. Informatikából mindig színötös voltam. Tehát megvilágosodtam. A statisztikák szerint a ponthatár alacsony voltnem volt túljelentkezés a szakon és a kezdő fizetés is eléggé kedvezőnek tűnt. Az egyetlen félelmem a programozás volt. Még a matektól sem féltem, mivel szerettem mindig is, és érdekeltek a különféle tudományok, amikhez a matematika elengedhetetlen. (Az mellékes, hogy gimiben végig 2-esre álltam.. :D De az érettségit csak összehoztam egy 4-esre na.) Tehát megszületett a döntésem, és előre raktam az infót, ami már visszafordíthatatlan volt.

36. helyre vettek fel végül, és tessék itt vagyok, másfél éves gazdaságinformatikus hallgatóként, aki most is ül a vállalati pénzügyek nevű tárgy jegyzetei felett és fingja nincs, mi lesz belőle, ha sikerül lediplomáznia egyáltlán. Annyira sokszor változott az évek során a véleményem a dolgokról... Viszont én azért bízom az informatikában, és hogy abban fogok elhelyezkedni, mert ez a leggyorsabban fejlődő és terjedő ágazat, ami elképesztően tág fogalom, és a jövőnk van benne. 

Emellett nemrégiben a környezetvédelem is nagyon elkezdett érdekelni, de erről majd egy következő posztban írnék, mert mostmár vissza kéne mennem tanulni. Kicsit elhúzódott az "5 perces" szünetem ezzel a poszttal. :D Szép estét nektek! :)

Még nincs hozzászólás.
 
CHATBOX

> Chat szabályzat <

 
NÉZZ BE HOZZÁJUK IS :) ♥

Ha szeretnél kikerülni, jelezd a chatben vagy a vendégkönyvben! :)

>Szabályok<
Milyen képpel tudnál kitenni? <

   
   
    
   

korlátlan hely

Lekerültek <

 
CÍMKE FELHŐ

 nyitás | albérlet | új lakótárs | lora | anna 
teleportálás | zene | nyár | túra | rovarfóbia | utazás 
gportál | friss | tokaj | barátok | tisza-part | suli | bogyó 
cica | zánka | klub | design | 10dolog | 
film | sorozat 
budapest | buli | ősz | munka | kihívás | grey | álom
október | idézet | outfit | köszönet | playlist | linkek 
ételek 
| inspiráció | filmek | vásárlás | recept 
artmarket 
| hazugság | átváltozás | rózsa | múlt
7lecke 
| szülinap | jason | smink | blogger | levél | díj 
advent 
| karácsony | család | carla 

 
ONLINE OLVASÓK

mozillában nem látszik :(

 
AKTUÁLIS